Nie chcę jeszcze za dużo opowiadać, bo więcej na ten temat będę wiedziała pod koniec marca, ale w związku z tym, że już żyję tym projektem, muszę się z Wami podzielić .. Ostatnie noce stycznia spędziłam na przygotowywaniu dużego projektu na cykl eko / wege imprez, którym tematem przewodnim jest promocja ekologicznych postaw konsumenckich, a w ramach tego projektu także przewiduję 2 Niedziele, wiosną i jesienią. Wniosek złożyłam, jako nieformalna grupa inicjatywna przez Fundację Viva! do Funduszu Młodzież w Działaniu. Odpowiedź w marcu, 3majcie mocno kciuki! Jeśli się uda, to jest szansa, że dostaniemy niemałe dofinansowanie naszych działań. Wówczas Wege Niedzielę będziemy mogli zrobić np. w tak dużym miejscu, jak Centrum Stocznia Gdańsk, zaprosić prelegentów z całej Polski, zrobić kilkudniowy cykl wykładów i warsztatów, a wszystko poprzedzone konferencją i happeningiem, i jeszcze kilkoma towarzyszącymi inicjatywami, a na koniec upowszechnić efekty naszych działań wydając 2 pozycje, bo i na to są przewidziane fundusze.
Byłoby super, gdyby się udało. A jak nie, podobne wnioski do różnych programów UE będę składać, aż do skutku.